Finansijska Podrška

Mozaik startup studio različitim vrstama finansijske podrške podržava mlade preduzetnike i preduzetnice, kao i startup zajednicu u različitim fazama razvoja. U nastavku pogledaj trenutno dostupnu finansijsku podršku i apliciraj na onu koja ti odgovara.
Beyond 42

Dušanka Ilić

Naše putovanje u razvoju vrhunskog tehnološkog rješenja za virtualne događaje bilo je ispunjeno izazovima. Zahvaljujući prilagodljivosti i podršci Mozaik startup studija, CollectiVibe.com postao je stvarnost. Njihova pomoć u prodaji i prikupljanju sredstava bila je neprocjenjiva u ostvarivanju tog cilja.

Tech 4 Impakt
Fond

Tech 4 Impakt Fond je Mozaikova najnovija inicijativa razvijena za potrebe brzorastućih startupa u BiH koji koriste i kreiraju najnovije tehnologije (kao što su AI, Cyber security i Blokchain) kako bi doprinijele UN ciljevima održivog razvoja (SDG).

Kreditni program
„Korak po korak“

  • Program „korak po korak“ je namijenjen biznisima koji su na samom početku. Fokus programa su obrti/SP i d.o.o. do 3 godine starosti koji trebaju dodatni kapital ali ne zadovoljavaju kriterije za povoljne kredite u bankama. Program se realizuje u partnerstvu sa Sparkasse Bankom te osim kapitala nudi edukativnu podršku kreiranu prema potrebama preduzetnika / preduzetnica i biznisa.
  • Krediti su u visini do 50.000 KM.

Grantovi za pokretanje
i razvoj startup-a

Mozaik startup studio, samostalno ili u saradnji sa partnerima, objavljuje povremeno javne pozive za dodjelu grant sredstava za pokretanje, validaciju i razvoj startup-a ili razvoj postojećeg biznisa. Ukoliko želiš primati obavijesti o aktuelnim pozivima, zamolit ćemo da se registruješ.

Pretplati se
parallax background

Upoznaj se sa timom eksperata.