Startup servisi

Naši servisi podrške prilagođeni su svakom pojedincu i startup u različitim fazama razvoja. Oni uključuju savjetovanje o razvoju startup koji podržavaju ciljeve održivog razvoja (SDGs), upravljanje razvojem tehnoloških inovacija, pravnih usluga, finansija, razvoju operacija biznisa, marketinga i prodaje te povremeno uključuje vanjske mentore koji su angažirani za rješavanje specifičnog problema.

Preporuke

Silmija Ferizović

IP Wind turbine

Komercijalizacija inovacije predstavlja veliki izazov, pogotovo za poduzetnice bez prijašnjeg iskustva. Imali smo sreće što smo se udružili sa timom Mozaik startup studija, koji nas je vodio kroz svaku fazu razvoja patenta i zajedno sa nama razvio strategiju za ulazak na strana tržišta. Sa njihovom podrškom, plasman našeg proizvoda na skandinavskom tržištu sada se čini kao ostvariva mogućnost.

Vedad Vajzović

Greens Ltd

Partnerstvo sa Mozaik startup studijom bila je ključna odluka za naš impakt biznis. Uz njihovu podršku u oblasti prikupljanja sredstava i fokus na društveni impakt, ne samo da smo kreirali AgroTech rješenja, već smo i uspostavili poslovni model sa snažnim impaktom fokusiranim na integraciju i ekonomsko osnaživanje osoba s invaliditetom.

Mentorska podrška
za T4I fond

Mozaik startup studio pruža mentorsku podršku za potrebe razvoja biznisa za Tech 4 Impakt fond. U procesu apliciranja za fond Mozaik studio ti pomaže u razvoju poslovnog modela, validaciji na tržištu i procesima osiguranja finansijskih sredstava za razvoj poslovne ideje u okviru Tech 4 impakt fonda.

Besplatna savjetodavna podrška

Lonac zajednica je kreirana da pruža besplatnu savjetodavnu podršku u saradnji sa velikom bazom eksperata, kompanija i organizacija. Ukoliko imaš pitanje u vezi vlastitog startup postavi ga u ovoj zajednici i odgovor ćeš dobiti u roku od 48 sati.

E-commerce

Ukoliko želiš prodavati preko interneta onda je ovaj servis podrške za razvoj eCommerce poslovanja, prava prilika za tebe. Osim savjeta u saradnji sa Monri Payment i OLX BIH nudimo ti posebne popuste i pogodnosti da što uspješnije počneš prodavati preko interneta.

Edukacije i umrežavanje
za mlade preduzetnike

Redovno organizujemo događaje za umrežavanja, webinare i radionice kako bismo podstakli suradnju, razmijenili znanje i izgradili poticajno okruženje za naše mlade preduzetnike i preduzetnice. Pridruži se našoj moćnoj zajednici i krenimo zajedno na ovo preduzetničko putovanje.

Apliciraj za događaje

Studio prostori

Mozaik studio prostori u Sarajevu i Bihaću su idealno mjesto da održiš svoj događaj. Nalaze se u samom centru grada, a prostor se može prilagoditi tvojim potrebama.

parallax background

Upoznaj se sa timom eksperata.