U Startup studiju redovno održavamo događaje koji za cilj imaju olakšati poslovanje startup-a u regionu.

Besplatni poslovni savjeti

Svjetska banka kaže da je poslovanje u BiH drugo najkomplikovanije poslovanje u Evropi.
Zato smo za sve naše poduzetnice i poduzetnike, bez obzira da li se radi o malom ili velikom biznisu, pokrenuli zajednicu . Partneri zajednice su stotine biznisa i iskusnih stručnjaka koji mogu odgovoriti na sve teme poslovanja.

Zatraži poslovni savjet

Računovodstvene usluge

Naša partnerska računovodstvena agencija Studio FIN, nudi usluge računovodstva na daljinu. Koristi najsavremeniji pristup radu, tako da imaš 24/7 pristup podacima, a iz svog android mobitela možeš npr. lako generisati izlazne fakture. Ukoliko već koristiš neku od plaćenih usluga Startup studija, sve dok traje taj ugovor, možeš ostvariti popust od 10% na računovodstvene usluge u Studio FIN.

PONUDA RAČUNOVODSTVENIH USLUGA

Pravna podrška

Ukoliko si aplicirao ili aplicirala za opciju zajedničkog ulaganja, automatski ti je dodijeljena sva pravna pomoć koju trebaš. Naš pravni odjel će ti prije i pri registraciji pomoći sa svom dokumentacijom, statutom, notarom, internim aktima i sl. Nakon registracije zajedničkog d.o.o., pravna služba nastavlja podršku organima upravljanja i menadžmentu kroz različite odluke, akte, ugovore o radu, kupoprodajne ugovore i sl. Uglavnom, naša pravna služba je tu da ti pomogne da posluješ uspješno.

KONTAKTIRAJ PRAVNU SLUŽBU

Pristup povoljnim kreditima

Sa našim partnerskim organizacijama kontinuirano kreiramo kvalitetnije ponude za startup poduzetnike i poduzetnice. Obzirom na činjenicu da je za tek nastali startup gotovo nemoguće dobiti bilo kakav kredit, naš rad smo usmjerili u tom pravcu. U saradnji sa Sparkasse Bank razvili smo program Korak po korak koji je namijenjen tek osnovanim obrtima i pravnim licima koja imaju minimalno jedan zvanični finansijski izvještaj o poslovanju. Učešće u programu Korak po korak uključuje edukaciju i savjetovanje, kao i mogućnost za dobivanje komercijalnog kredita po posebnim pogodnostima.

PRIJAVI SE

Edukativni sadržaji

Startup studio u svoje poslovanje je uključio redovna gostovanja profesionalaca iz različitih struka. Gostovanja snimamo i postavljamo na naš YouTube kanal.
LINK NA YOUTUBE KANAL
Dodatno, u zajednici www.lonac.pro redovno objavljujemo sadržaje i urneke dokumenata koji bi ti mogli pomoći.

Mentorska podrška

Ukoliko si aplicirao ili aplicirala za opciju zajedničkog ulaganja, automatski ti je dodijeljena mentorska podrška koju trebaš. Naš tim će u razgovoru sa tobom identifikovati koju vrstu eksperata trebaš kako bi validirala poslovni model (faza prije registracije biznisa) ili unaprijedio poslovanje trenutnog biznisa. Naši eksperti ti mogu pomoći u razvoju poslovnog modela pri donošenju strateških odluka, određenim specifičnim oblastima (razvoj sistema prodaje, unaprijeđenju tehnoloških procesa, uvođenju standarda i sl.), pružiti podrška u procesu apliciranja na pozive međunarodnih i domaćih institucija/organicija i sl. Ukoliko u našoj bazi nemamo eksperta za specifično područje, potražit ćemo zajedno s tobom kako bi riješili određeni izazov u tvom poslovnom modelu.

KONTAKT ZA VIŠE INFORMACIJA

Razvoj e-commerce poslovanja

Startup studio Fondacije Mozaik sa partnerima Monri Payment i OLX BiH pokrenuo je program podrške za startupe i male biznise koji žele ući u svijet e-commerce poslovanja. Cilj programa je pomoći malim biznisima da razmotre mogućnosti razvoja e-commerce poslovanja iz perspektive vlastitog poslovnog modela i njegovog unapređenja. Svi zaintersovani startupi i mali biznisi se mogu prijaviti za program u lonac.pro zajednici, nakon čega će dobiti uputu o narednim koracima.

PRIJAVI SE